Daudzi, pagatavojot boršču, pieļauj šo vienu kļūdu: kā paši sabojājam super garšīgo zupu?

Foto – Unsplash

Daudzi no mums dievina boršču – tas ir sātīgs, garšīgs un veselīgs ēdiens. Tomēr ne visi zina, kā pareizi ledusskapī ir uzglabāt boršču, lai tas vairākas dienas paliktu svaigs un garšīgs.

Tātad, cik ilgi boršču var uzglabāt ledusskapī un kā to izdarīt pareizi? Izrādās, ir dažas lietas, kas jāņem vērā!

Ir daži būtiski nosacījumi, kas jāievēro, lai lielais, uzvārītais borščs ledusskapī saglabātos svaigs vairākas dienas:

1. Boršču ar gaļu ledusskapī var uzglabāt 3 dienas, ja temperatūra ledusskapī ir 2 līdz 5 °C temperatūrā.

2. Īsāku laiku par vienu dienu ledusskapī var uzglabāt boršču, ja zupas sastāvā ir kūpināta gaļa. Tad to var darīt tikai 2 dienas.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

3. Zupas uzglabāšanas termiņš pagarinās līdz 4 dienām, ja vārīšanās laikā borščam ir pievienots etiķis.

Foto – Unsplash

4. Boršču bez gaļas, temperatūrā 2-5 °C, ledusskapī var uzglabāt tikai divas dienas. Savukārt, ja zupai ir pievienoti zaļumi – tad šis laiks sarūk līdz 1-2 dienām.

Kā zināt, vai borščs ir sabojājies?

Jūs noteikti pamanīsiet zupas skābo smaržu, kas pastiprinās, to karsējot. Par to liecina arī nogulsnes katla apakšā.

Padomi pareizai boršča uzglabāšanai:

1. Boršču uzglabājiet tīrā, cieši nosegtā traukā (tātad, visticamāk, tas nav katls!)

2. Apstiprinām pirmo punktu – neuzglabājiet boršču katlā, kurā to vārījāt.

Lasi vēl: Tā izdodas ideāla un jums nevajadzēs pat cepeškrāsni! Aromātiska zemeņu šarlotes kūka – gatava 15 minūtēs

3. Pirms ievietošanas ledusskapī, boršču atdzesējiet līdz istabas temperatūrai. Šis ir būtiski!

Foto – Unsplash

4. Pirms lietošanas boršču uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Nevāriet!

Ievērojot šos vienkāršos noteikumus, boršču var saglabāt svaigu un garšīgu vairākas dienas. Lai laba apetīte!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment